Hádzaná-LM: Prešovčania utrpeli vo Veszpréme ďalšiu vysokú prehru

05.11.2005 Celý región

Veszprém 5. novembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov nebodovali ani v ich piatom zápase v F-skupine Ligy majstrov a v sobotu na palubovke maďarského šampió...
Veszprém 5. novembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov nebodovali ani v ich piatom zápase v F-skupine Ligy majstrov a v sobotu na palubovke maďarského šampióna MKB Veszprém utrpeli ďalšiu vysokú prehru v súťaži 25:42.

Slovenský majster je po 5. kole na poslednom mieste tabuľky, no v záverečnom vystúpení na budúcu sobotu môže domácim víťazstvom o viac ako štyri góly nad rumunským Dinamom Baumit Bukurešť rozhodnúť o svojom postupe do osemfinále Pohára víťazov pohárov.
Zverenci trénera Františka Šulca pôsobili na palubovke favorita od začiatku nervóznym a odovzdaným dojmom a už po niekoľkých minútach prehrávali viacgólovým rozdielom. Prešovčania doplácali najmä na časté chyby v rozohrávke v útočnej fáze a ich súper získaval ľahké lopty aj po nepripravených streleckých pokusoch hráčov Tatrana. Do prestávky si Veszprém vypracoval náskok desiatich gólov, ktorý ešte v druhom dejstve zveľadil a pripravil slovenskému zástupcovi zatiaľ najtvrdšiu prehru v LM.

MKB Veszprém - Tatran Prešov 42:25 (22:12)
Najviac gólov: Lazarov 8, Gál 7, Mirhol 6 - Pekár 6, Tumidalský 5, Pokotylo a Čorej po 4
Vylúčenia: 2:4
pok. hody: 4/4 - 3/2
rozhodcovia: Stolarovs, Licis (obaja Lot. )
2000 divákov

Doplnené:
\"Hoci to nebolo naším úmyslom, hrali sme s jasným favoritom otvorenú hádzanú a preto to takto dopadlo. Na druhej strane nie som zástancom antihádzanej a takéto poňatie založené na rýchlej a dynamickej hre mi je sympatické. Veľký výkonnsotný rozdiel oboch kádrov moji chlapci nekompenzovali svojím prístupom a predviedli sa s nízkym nasadením a nedisciplinovanosťou. Moje očakávania nikto nenaplnil, lebo splniť nároky znamená vyrovnať sa s hrou súpera, \" hodnotil tréner Šulc a dodal: \"Na postup do osemfinále PVP stále máme, no hráči musia zmeniť prístup. \"

Tabuľka F-skupiny:
1. MKB Veszprém KC 5 5 0 0 183:131 10
2. BM Ciudad Real 4 3 0 1 129:107 6
------------------------------------------------
3. Dinamo Baumit Bukurešť 4 1 0 3 106:128 2
------------------------------------------------
4. Tatran Prešov 5 0 0 5 124:176 0
 

Vyberte región